Πώς είναι να είσαι 45 χρονών, παντρεμένος με παιδιά, και να σκέφτεσαι τι θα έκανες αν ξαναγινόσουν εργένης; Spoiler alert: δεν θυμάσαι καν πώς είναι να φλερτάρεις. Στο 70ο επεισόδιο του Fathers Tales podcast, ο Γιώργος και ο Δημήτρης παίρνουν το ρίσκο να περιηγηθούν σε επικίνδυνα νερά: μιλάνε για dating apps μετά τα 40. Και όχι, δεν είναι καθοδηγούμενοι από κανέναν coach σχέσεων. Ούτε φυσικά και από κοινή λογική.
Ξεκινάμε από τα βασικά: Πώς λειτουργεί το Tinder; Τι σημαίνει ghosting; Και γιατί το Facebook Messenger παραμένει ακόμη ο βασιλιάς για τους 60+; Αν έχεις γεννηθεί πριν το 1985, η τεχνολογία φλερταρίσματος σήμερα μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας. Εδώ, ο άλλος μπαίνει στο app, κάνει swipe, βγαίνει για καφέ και πριν καταλάβεις τι έγινε έχεις πεθερά από τη Μόσχα.
Ο Γιώργος προσπαθεί να καταλάβει τι θα έγραφε στο bio του αν αύριο τον έβρισκε μόνο του η ζωή. Ο Δημήτρης θυμάται την πρώτη του online σχέση το 1996 μέσω… BBS. Οι δύο παρουσιαστές αναλύουν στρατηγικές φλερτ του 2025 χωρίς να έχουν ιδέα τι λένε και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το μόνο που σίγουρα δουλεύει είναι να έχεις… Lamborghini. Ή έστω, να ψάχνεις για σχέση σε λιγότερο από 5 χιλιόμετρα ακτίνα.
Κάπου ανάμεσα στα swipes, τα ghostings και τις εικοσάχρονες καλονές, αναρωτιόμαστε: υπάρχει αγάπη στα 50 ή είναι όλα θέμα αλγορίθμου; Είναι το dating app η νέα καφετέρια της γειτονιάς ή απλώς μια παγίδα με premium συνδρομή και broken hearts;
Αν είσαι άντρας που αναρωτιέται “και τώρα τι;”, αν είσαι γυναίκα που θέλει να γελάσει με το δράμα των αντρών, ή αν απλά θες να ακούσεις δύο μπαμπάδες να εξηγούν γιατί το να είσαι μόνος στα 45 μοιάζει με ναυάγιο σε application store, πάτα play. Ή όπως λένε και οι νέοι… swipe right.